Рада прийняла закон про соцзахист потерпілих учасників Революції Гідності

Рада прийняла закон про соцзахист потерпілих учасників Революції Гідності

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до законодавчих актів України щодо соціального захисту постраждалих учасників Революції Гідності та деяких інших осіб».

За ухвалення відповідного закону №8201 за основу та в цілому проголосували 226 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законом вносяться зміни до законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про професійно-технічну освіту», «Про охорону дитинства», «Про вищу освіту», "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування", «Про відпустки», "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю", "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень", "Про судовий збір", "Про нотаріат", «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», "Про поховання та похоронну справу", "Про звернення громадян", "Про приватизацію державного житлового фонду", Кодексу законів про працю України і Житлового кодексу Української РСР. Зокрема визначаються пільг та інші соціальні гарантії для постраждалих учасників Революції Гідності, встановлюється, що медико-соціальна експертиза дітей проводиться  лікарсько-консультативними комісіями лікувально-профілактичних закладів. Також термін «Велика Вітчизняна війна» замінюється на «Друга світова війна», а «інвалід», «дитина-інвалід», «інвалід з дитинства», «інвалід війни» відповідно на терміни «особа з інвалідністю», «дитина з інвалідністю», «особа з інвалідністю з дитинства» та «особа з інвалідністю внаслідок війни».

Читайте також: Рада планує захистити українську оборонку від "боргів" перед РФ

Ухвалений закон приведено відповідно до Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-