Естонія підтримує політику відкритих дверей для України щодо ЄС та НАТО - Президент

Естонія підтримує політику відкритих дверей для України щодо ЄС та НАТО - Президент

Укрінформ
Естонія підтримує політику відкритих дверей для України щодо ЄС та НАТО і докладає практичних зусиль для втілення необхідних для вступу до цих інституцій реформ. 

Про це заявила Президент Естонської Республіки Керсті Кальюлайд на спільному брифінгу з  Президентом України Петром Порошенком у Києві, 22 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Для України двері мають залишатися відкритими як для членства  в ЄС, так і в НАТО, і ті зв'язки, які існують сьогодні між Естонією та Україною, мають залишити ці двері відкритими і наблизити вашу країну до європейського центру", - сказала Кальюлайд.

У цьому контексті вона нагадала, що естонські платники податків щороку вкладають більше 2 млн євро у різні програми в Україні, яка завжди була і залишається  важливим партнером для Естонії.  

Кальюлайд запевнила, що Естонія продовжуватиме підтримувати реформи,  які здійснюють український парламент і уряд. 

"Навіть незважаючи на те, що ці реформи могли розпочатися два десятиліття тому, все ж таки вони принесуть переваги вашій країни, і ми продовжимо підтримувати вашу країну на технічному рівні, в тому числі в реформуванні управління, боротьбі з корупцією. Це не лише шлях до Європи, а шлях до заможності і безпеки. Ось чому необхідно проводити ці реформи", - акцентувала Президент Естонії.

Читайте також: Україна готова надати будь-які гарантії надійності своєї ГТС - Порошенко

Вона відзначила значний прогрес, якого досягла наша країна у реформуванні системи охорони здоров'я, пенсійної системи, децентралізації тощо. 

"Я можу запевнити ваш народ, що ці реформи, навіть якщо ви не бачите  відразу якихось переваг, забезпечать успіх вашої країни у економічній та політичній площині в майбутньому", - переконана Кальюлайд.  

Як повідомляв Укрінформ, Президент Естонської Республіки Керсті Кальюлайд перебуває в Україні з офіційним візитом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-