Парубій сказав, скільки Раді треба часу для голосування за Антикорупційний суд

Парубій сказав, скільки Раді треба часу для голосування за Антикорупційний суд

Укрінформ
У перемовинах із МВФ та Венеційською комісією є “стриманий оптимізм” в частині узгодження усіх положень законопроекту “Про Вищий Антикорупційний суд", а його розгляд у ВР можливий за 5-6 годин.

На цьому наголосив голова Верховної Ради Андрій Парубій під час ефіру на “Свободі слова”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Можу сказати, що переговори тривають не на таких крайніх позиціях, вони йдуть до зближення. У мене є стриманий оптимізм з приводу того, що ми зможемо вийти на узгоджені рішення до моменту кінцевого, заключного голосування за Вищий антикорупційний суд”, - зазначив голова ВР.

Читайте також: Антикорупційний суд: у Раді не виключають ще одного засідання після переговорів з МВФ

Спікер зазначив, що вирішальне значення у прийнятті рішення залежатиме від парламентских фракцій.

“Я розумію, треба буде провести раунд переговорів з усіма фракціями також, хоча вони всі представлені в комітеті. Але якщо буде найдена узгоджена позиція, я цілковито знаю, як голова Верховної Ради України, як це можна буде пройти достатньо динамічно, за 5-6 годин, і вийти на прийняття рішення”, - сказав він.

Водночас він зазначив, що є ризики, що такий компроміс не буде знайдено.

“Я розумію, чому є ризик не вийти. Якщо не будемо мати єдиного узгодженого рішення, фактично всі пропозиції поставляться на голосування, жодна з них не пройде і залишиться ця норма про громадську раду міжнародних експертів в редакції першого читання. От чому я так відчайдушно роблю все можливе, щоб знайшли компроміс”, - підкреслив Парубій.

Читайте також: Законопроект про Антикорупційний суд погодили до другого читання

У редакції першого читання передбачається, що якщо громадська рада міжнародних експертів у своєму вмотивованому висновку встановила, що кандидат на посаду судді Вищого антикорупційного суду не відповідає зазначеним у частині четвертій статті 8 проекту критеріям, то Вища кваліфікаційна комісія суддів України може ухвалити рішення про «підтвердження здатності» такого кандидата на посаду судді Вищого антикорупційного суду лише у разі, якщо таке рішення підтримано не менше ніж одинадцятьма її членами.

Читайте також: Кубів: Законопроект про Антикорупційний суд має бути ухвалений у четвер

Як повідомлялось, раніше Парубій заявив про продовження у вівторок переговорів з МВФ щодо узгодження позиції щодо процедури подолання вето на рішення громадської ради міжнародних експертів.

Комітет ВР з питань правової політики і правосуддя погодив текст законопроекту 7440 до другого читання за виключенням двох положень, зокрема щодо подолання вето на рішення громадської ради міжнародних експертів. Комітет підтримав поправки щодо необхідності обрання мінімум 35 суддів для початку роботи суду. Окрім того комітет погодив, що Антикорупційний суд розглядатиме справи, підсудні НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-