Антикорупційний суд: у Раді не виключають ще одного засідання після переговорів з МВФ

Антикорупційний суд: у Раді не виключають ще одного засідання після переговорів з МВФ

Укрінформ
Правовий комітет ВР може зібратися ще раз щодо погодження положень законопроекту "Про Вищий Антикорупційний суд" після додаткового раунду переговорів з МВФ, які заплановані на вечір понеділка.

Про це сказав голова комітету Руслан Князевич на сьогоднішньому засіданні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я знаю позицію Голови Верховної Ради. Він запропонував, щоб додатково ще раз провести консультації з Міжнародним валютним фондом, і сьогодні ввечері такі консультації будуть... Якщо завтра зранку ці консультації увінчаються успіхом, то ми, напевно, додатково ще зранку зможемо зібрати засідання комітету для того, щоб прийняти рішення ще й по тих (не узгоджених у понеділок комітетом - ред.) питаннях", - зазначив Князевич.

Водночас він зауважив, що парламент може й так розпочати розгляд законопроекту у другому читанні, а комітет уже в процесі розгляду зможе зібратися, щоб погодити відповідні положення безпосередньо перед голосуванням у сесійній залі.

Читайте також: Законопроект про Антикорупційний суд погодили до другого читання

Як повідомлялося, Правовий комітет погодив до другого читання текст законопроекту "Про Вищий антикорупційний суд". Залишилися неузгодженими позиції щодо повноважень Громадської ради міжнародних експертів у доборі кандидатів у судді Антикорупційного суду.

Голова ВР Андрій Парубій раніше прогнозував, що парламент зможе по обіді вівторка розпочати розгляд у другому читанні законопроекту № 7440 про Антикорупційний суд. Голосування у цілому очікується у четвер 24 травня. Всього до законопроекту подано 1925 поправок народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-