Кубів: Законопроект про Антикорупційний суд має бути ухвалений у четвер

Кубів: Законопроект про Антикорупційний суд має бути ухвалений у четвер

Укрінформ
Уряд цілком підтримує позицію щодо ухвалення закону «Про Вищий антикорупційний суд» цього тижня.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«По-перше, 9 кварталів поспіль ВВП країни зростає. За оперативною оцінкою Держстату, у першому кварталі 2018 року ВВП зріс на 3,1 відсотка порівняно з першим кварталом 2017 року та на 0,9 відсотка порівняно з попереднім кварталом з урахуванням сезонного фактору. ...471 мільярд вироблено продукції додатково на рік. Відтак це - інвестиції, довіра міжнародних партнерів до України. А довіра вимагає ефективних антикорупційних заходів і саме дієвого Антикорупційного суду. Тому уряд цілком підтримує позицію, що законопроект про Антикорупційний суд може і має бути ухвалений цього тижня, у четвер», - сказав Кубів.

Він додав, що уряд також підтримує максимальне врахування у законодавстві про Антикорупційний суд рекомендацій міжнародних експертів, фінансових організацій, інвесторів.

За його словами, потрібно створити такий Антикорупційний суд, який буде визнаний у світі і дати чіткий сигнал міжнародній спільноті, що Україна веде активну боротьбу з корупцією.

Читайте також: Парубій зробив прогноз щодо розгляду закону про Антикорупційний суд

Перший віце-прем'єр-міністр додав, що уряд закликає якнайшвидше завершити всі дискусії.

«Ми просимо всі фракції сконсолідувати позиції для ухвалення важливого рішення. Зі свого боку, уряд зробить все, щоб Антикорупційний суд запрацював якомога швидше. Це прискорить інвестиції, модернізацію підприємств, інноваційність і конкурентоспроможність на ринках світу», - зауважив Кубів.

Раніше Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що Верховна Рада може розпочати розгляд законопроекту «Про Вищий антикорупційний суд» у другому читанні 22 травня у другій половині дня, щоб ухвалити його 24 травня.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко у грудні 2017 року вніс до Верховної Ради законопроект "Про Вищий антикорупційний суд" (№ 7440).

1 березня 2018-го Верховна Рада ухвалила цей законопроект у першому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-