Антикорупційний суд: Парубій сподівається на компроміс із МВФ та Венеційською комісією

Антикорупційний суд: Парубій сподівається на компроміс із МВФ та Венеційською комісією

Укрінформ
Спікер ВР сподівається, що до 21 травня вдасться знайти компроміс з Міжнародним валютним фондом та Венеційською комісією щодо дискусійних положень законопроекту "Про Вищий антикорупційний суд".

Парубій сподівається, що до 21 травня буде знайдено компроміс із МВФ та Венеційською комісією щодо законопроекту про антикорупційний суд

Голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається, що до понеділка, 21 травня, вдасться знайти компроміс між  Міжнародним валютним фондом та Венеційською комісією щодо дискусійних положень законопроекту "Про Вищий антикорупційний суд", зокрема тих, які стосуються повноважень Громадської ради міжнародних експертів.

Про це він сказав журналістам в кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я сподіваюся що до понеділка буде знайдено компромісне формулювання із МВФ, із Венеційською комісією (стосовно положень про повноваження Громадянської ради міжнародних експертів - ред.). Якщо раптом цього не станеться - це буде на розсуд залу. І ми будемо голосувати в залі, і по голосах ми будемо підтримувати або одну, або другу позицію», - підкреслив спікер.

Парубій відзначив, що зараз розглядається кілька варіантів повноважень Громадської ради стосовно її впливу на призначення суддів антикорупційного суду і в усіх варіантах «рішення Громадської ради буде визначальним».

«Йдеться про кількість голосів, про консенсус або не консенсус. Перший варіант передбачає, що якщо Громадська рада міжнародних експертів дала рішення не підтримувати когось з кандидатів, то він буде мати змогу протягом 10 днів подати апеляцію до Кваліфікаційної комісії  і Кваліфікаційна комісія, задовольнивши цю скаргу, може повторно звернутися до Громадської ради. От навколо цього іде дискусія зараз», - підкреслив Парубій.

При цьому він додав, що такий варіант може бути найбільш компромісний, який «і захистить кандидата і збереже питання вирішального рішення Громадської ради міжнародних експертів».

Читайте також: Парубій назвав дату голосування в Раді за Антикорупційний суд

Як повідомлялось, 14 травня Парубій доручив Комітету з правової політики розглянути на засіданні 16 травня законопроект про антикорупційний суд  для того, щоб винести його на розгляд сесійної зали, у вівторок, 22 травня. Однак комітет не проводив засідання, а у форматі робочої групи працював над даним законопроектом.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-