Парубій назвав дату голосування в Раді за Антикорупційний суд

Парубій назвав дату голосування в Раді за Антикорупційний суд

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій прогнозує, що парламент зможе розглянути і ухвалити рішення щодо законопроекту про Антикорупційний суд у четвер, 24 травня.

Про це він сказав у коментарі журналістам в кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я сподіваюсь і розраховую, що ми зможемо, навіть якщо доведеться обговорювати кілька годин у вівторок, середу, у четвер вийти на прийняття рішення. Я вважаю, що для того є всі шанси і є велика можливість. Я зроблю все можливе, щоб наступного тижня, в четвер, ми отримали рішення по Антикорупційному суду», - наголосив голова ВР.

За його словами, робоча група Комітету з правової політики проводить активну роботу з підготовки законопроекту до другого читання.

Читайте також: Гройсман квапить Раду із законом про Антикорупційний суд

«Я вважаю, що затягувати більше не можна, і тому я давав дедлайн і я сказав, що в понеділок (21 травня) комітет має дати рішення», - зазначив спікер.

Юридичні служби парламенту, за його словами, зможуть протягом ночі понеділка опрацювати рішення комітету, сформувати порівняльну таблицю з поправками до законопроекту для того, щоб у вівторок в другій половині дня приступити до розгляду законопроекту у сесійній залі.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко у грудні 2017 року вніс до Верховної Ради законопроект "Про Вищий антикорупційний суд" (№ 7440). 

1 березня Верховна Рада ухвалила цей законопроект у першому читанні.

Водночас у МВФ, Світовому банку та ЄС заявили, що президентський законопроект про Антикорупційний суд порушує зобов’язання України і не відповідає вимогам Венеціанської комісії.

Своєю чергою Порошенко заявив, що відповідний законопроект можна буде вдосконалити до другого читання у Верховній Раді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-