США в ОБСЄ: конфлікт на Донбасі припиниться, коли Росія виведе свої сили

США в ОБСЄ: конфлікт на Донбасі припиниться, коли Росія виведе свої сили

Укрінформ
Передумовою для завершення конфлікту на сході України є виведення Росією збройних сил з окупованої території в Донецькій і Луганські областях.

Про це заявила у четвер під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні в.о. заступника глави Місії США при ОБСЄ Мішель Сайдерс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Цей конфлікт буде розв'язано лише тоді, коли Росія прийме рішення про виведення своїх військ з території України та дозволить розгорнути справжні сили міжнародної безпеки", - заявила американський дипломат.

Вона зауважила, що створити умови для мирного врегулювання здатні також миротворчі сили під мандатом ООН. "Це пом'якшить страждання мільйонів людей, які потерпають від конфлікту", - наголосила представник США.

Читайте також: Росія не знає, що робити з окупованим Донбасом - Волкер

За її словами, миротворці відповідали би за безпеку в зоні конфлікту, а також здійснювати нагляд за розміщенням важкої зброї. Крім того, миротворча місія мала би встановити контроль над російсько-українським кордоном, недоступним українському уряду. "Тільки після цього створилися би умови для проведення місцевих виборів, а також повної імплементації інших політичних кроків, передбачених Мінськими угодами", - зауважила представник США.

Водночас, американський дипломат звернула увагу на незаконну окупацію Росією Криму та спроби поєднати півострів з російським берегом.

"Сполучені Штати засуджують відкриття мосту, що з'єднує Росію з Кримом без згоди українського уряду. Міст являє собою не лише спробу Росії закріпити незаконне захоплення та окупацію Криму, але також перешкоджає судноплавству та доставці товарів до людей в Україні", - наголосила представник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-