Кулеба

Кулеба "дожив до історичного дня": Україна дала гроші Раді Європи

Укрінформ
Україна вперше у своїй історії не просить грошей у Ради Європи, а вирішила виділити кошти організації у складні для неї часи.

На цьому наголосив у Тwitter постійний представник України при РЄ Дмитро Кулеба, коментуючи рішення уряду про добровільний внесок до Ради Європи на суму $400 тис.

"Вперше у своїй історії Україна не просить грошей у Ради Європи, а дає їй гроші. Дожив і я до цього історичного дня", - написав дипломат.

Постпред України при РЄ вважає, що це важливий для двосторонніх відносин момент.

"Момент дійсно важливий. У важкі часи РЄ підтримала нас. Тепер ми підтримуємо її у важкі для неї часи", - зазначив Кулеба.

Кабінет міністрів на вчорашньому засіданні схвалив добровільний внесок України до Ради Європи у розмірі $400 тисяч. Ці кошти будуть виділені за рахунок асигнувань, які виділяють для МЗС у травні за відповідною бюджетною програмою "Внески України до бюджетів ООН, органів та спеціалізованих установ системи ООН, інших міжнародних організацій та конвенційних органів".

Читайте також: Кулеба: У ПАРЄ поменшало розмов про повернення делегації Росії

Бюджет Ради Європи у 2018 році становить 466 млн 45 тисяч євро, внесок України становить 4 млн 11 тисяч євро.

Як відомо, торік у червні Росія припинила виплату членського внеску в Раді Європи за 2017 рік до відновлення повноважень її делегації в ПАРЄ. На початку цього року РФ відмовилася платити внесок за 2018 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-