Справа Вишинського: прокуратура АРК назвала статтю

Справа Вишинського: прокуратура АРК назвала статтю

Укрінформ
Попередня кваліфікація кримінального провадження стосовно Кирила Вишинського, керівника РИА "Новости - Украина" - державна зрада.

Про це поінформував на брифінгу в СБУ співробітник прокуратури АР Крим Ігор Поночевний, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На даний час попередня кваліфікація кримінального правопорушення стосовно Кирила Вишинського - державна зрада", - сказав Поночевний.

Він повідомив, що прокуратура АР Крим спільно з СБУ сьогодні провела п'ять санкціонованих обшуків в офісі редакції, в прес-центрі РИА "Новости - Украина". А також були проведені обшуки за місцями проживання залучених осіб.

За словами представника прокуратури, по завершенні обшуків буде прийнято рішення про затримання основного фігуранта - Кирила Вишинського.

На брифінгу в СБУ повідомили, що до справи залучено два десятки осіб у статусі свідків.

Читайте також: Дії "РИА Новости-Украина" є держзрадою - Луценко

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України 15 травня провела обшук у київському офісі РИА "Новости - Украина". За даними прес-секретаря СБУ Олени Гітлянської, співробітники СБУ спільно з прокуратурою АР Крим розкрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації. Правоохоронці встановили, що вони використовувалися країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України.

Також в СБУ підтвердили, що затримано керівника РИА "Новости - Украина" Кирила Вишинського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-