Порошенко в Аахені називав конкретні прізвища бранців Кремля — Геращенко

Порошенко в Аахені називав конкретні прізвища бранців Кремля — Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко висловила сподівання, що візити канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Франції Еммануеля Макрона до Росії сприятимуть вирішенню питання щодо визволення українських заручників.

Про це вона сказала журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже сподіваємося і на візит пані Меркель, канцлера Німеччини, цього тижня до Російської Федерації, та наступного тижня (візит) президента Франції Макрона до Російської Федерації, тому що під час зустрічі, крім широкого кола питань двосторонніх взаємин цих країн і РФ, звичайно, будуть обговорюватися позиції безпекові на Донбасі, питання екології і звільнення заручників», - зазначила перший віце-спікер.

Читайте також: Геращенко сказала, коли у Мінську буде “батл” щодо звільнення заручників

Вона наголосила, що під час останньої її зустрічі з Президентом Петром Порошенком та міністром закордонних справ Павлом Клімкіним ішлося про те, що під час зустрічей глави держави в Ахені з Меркель і Макроном йшлося про конкретні прізвища утримуваних у в'язницях РФ та в ОРДЛО.

Геращенко ще раз наголосила на тому, що Київ готовий обміняти 23 затриманих в Україні росіян на українських політв'язнів Кремля.

Вона також нагадала, що останнє звільнення українців із в'язниць РФ відбулось у червні 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-