Денісова домовились про співпрацю з Канадою в сфері запобігання катувань

Денісова домовились про співпрацю з Канадою в сфері запобігання катувань

Укрінформ
Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова співпрацюватиме з Урядом Канади в реалізації національного превентивного механізму проти катувань.

Про це заявляє прес-служба відомства.

"Омбудсмен тісно співпрацюватиме з Урядом Канади в реалізації національного превентивного механізму проти катувань. Про це домовились Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова та Посол Канади в Україні Роман  Ващук", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає прес-служба, під час зустрічі йшлося, зокрема, про  здійснення спільного проекту з надання Канадою фінансової та експертної допомоги Офісу Омбудсмена у здійсненні моніторингових візитів до місць несвободи та підвищення їхньої ефективності.

Також сторони обговорили питання проведення спеціальних тренінгів для підготовки громадських моніторів для участі у таких візитах.

Читайте також: Уряд ФРН дозволить певній категорії біженців возз'єднатися з родинами

"Людмила Денісова поінформувала Посла про свій намір підписати меморандум про співпрацю з Координаційним центром з надання правової допомоги з метою активізації організаційної та консультативної взаємодії Секретаріату Уповноваженого та центру з надання громадянам безоплатної правової допомоги", - відмітили у офісі омбудсмена.

Також Денісова та Ващук обговорили питання захисту прав внутрішньо переміщених осіб і громадян, які проживають на тимчасово окупованій  території та в Криму.

Фото: Strana.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-