Україна, Азербайджан і Туреччина провели у Баку тристоронні консультації

Україна, Азербайджан і Туреччина провели у Баку тристоронні консультації

Укрінформ
У Баку відбулися тристоронні українсько-азербайджансько-турецькі консультації на рівні заступників міністрів закордонних справ, під час яких сторони обговорили питання тристороннього співробітництва.

Про це повідомила прес-служба МЗС.

"У контексті виконання домовленостей, досягнутих у рамках офіційного візиту в Азербайджан міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, 3 травня в Баку відбулися українсько-азербайджанські консультації з питань двостороннього співробітництва на рівні заступників міністрів закордонних справ України Василя Боднара та Азербайджанської Республіки Халафа Халафова", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у МЗС, під час переговорів приділялася увага перспективним напрямам українсько-азербайджанської співпраці в політичній, торговельно-економічній, енергетичній, транспортній, культурно-гуманітарній, військово-технічній сферах. Були також окреслені напрями співпраці у рамках міжнародних та регіональних організацій, зокрема у рамках ООН, ОБСЄ, РЄ, ОЧЕС та ГУАМ. 

Учасники зустрічі підтвердили зацікавленість обох країн у подальшому поглибленні двостороннього співробітництва.

Сторони констатували незмінність позицій щодо взаємної підтримки територіальної цілісності України та Азербайджанської Республіки, а також домовилися продовжувати підтримувати один одного з цього питання на міжнародному рівні.

Окрім того, в Баку також відбулися українсько-азербайджансько-турецькі консультації на рівні заступників міністрів закордонних справ. 

"Під час зазначених переговорів сторони обговорили питання тристороннього співробітництва, що становлять взаємний інтерес", - зазначили в МЗС. 

Читайте також: Клімкін подякував Польщі за українське питання на Радбезі ООН

У рамках візиту Боднар зустрівся також з національним координатором Азербайджану в ГУАМ, заступником міністра закордонних справ АР Махмудом Маммедкулієвим.

Боднар також відвідав офіс International Eurasia Press Fund, де, зокрема, обговорив з директором IEPF Умудом Мірзаевим і операційним менеджером IEPF Community Mine Action Team Рамілем Азізовим можливості залучення досвіду Азербайджану в сфері розмінування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-