Клімкін подякував Польщі за українське питання на Радбезі ООН

Клімкін подякував Польщі за українське питання на Радбезі ООН

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін подякував Польщі за включення до порядку денного засідання Ради безпеки ООН 29 травня питання російської агресії проти України.

Про це Клімкін повідомив у Twitter.

"29 травня матимемо чергову нагоду для обговорення в Раді безпеки ООН ситуації, що склалася внаслідок російської агресії проти України, і шляхи її врегулювання. Дякую нашим польським друзям, які нині головують у Раді, за включення цього питання до програми роботи РБ ООН", - написав Клімкін.

Читайте також: Радбез ООН проведе дискусію щодо ситуації в Україні

Як повідомляв Укрінформ, Польща з 1 травня розпочала місячне ротаційне головування в Раді безпеки ООН. Метою Варшави під час головування будуть дії заради безпеки і миру у світі.

У травні Польща в рамках засідань Радбезу ООН планує організувати ряд заходів, присвячених ситуації на Близькому Сході, Африці, а також окремим проблемам в Європі та Азії з акцентуванням уваги на Сирії.

17 травня за участю президента Польщі Анджея Дуди в Радбезі ООН відбудеться відкрита дискусія щодо зміцнення ролі міжнародного права для гарантування миру і безпеки у світі. Ще одна відкрита дискусія щодо захисту цивільного населення у збройних конфліктах, яку вестиме глава МЗС РП Яцек Чапутович, запланована на 22 травня.

Згідно зі статутом Радбезу ООН, голова змінюється щомісяця в алфавітному порядку.

Польща стала непостійним членом Ради безпеки ООН 1 січня 2018 року та буде знаходиться в Радбезі до 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-