Радбез ООН проведе дискусію щодо ситуації в Україні

Радбез ООН проведе дискусію щодо ситуації в Україні

Укрінформ
Ситуація на сході України є одним з головних пріоритетів під час місячного ротаційного головування Польщі в Раді безпеки ООН.

Про це повідомила посол Польщі при ООН Йоанна Вронецька, інформує РАР

"З ініціативи Польщі в Раді безпеки відбудеться також дискусія щодо ситуації в Україні. Пропозицію прийнято шляхом консенсусу", - сказала Вронецька.

За її словами, однією з найважливіших подій під час головування буде відкрита дискусія щодо зміцнення ролі міжнародного права для гарантування миру і безпеки у світі, яку буде організовано 17 травня за участю президента Польщі Анджея Дуди.

"Польща підготувала поглиблений аналіз проблематики. Необхідною є рефлексія: що потрібно зробити, аби всі дотримувалися норм міжнародного права", - підкреслила Вронецька.

Вона висловила припущення, що ця дискусія викличе підвищене зацікавлення, оскільки востаннє дискусія з цієї теми велася ще в 2006 році.

Читайте також: Генсек ООН закликав боротися за свободу преси і захищати журналістів

Ще одним важливим заходом під час Польського головування в Радбезі ООН буде відкрита дискусія 22 травня щодо захисту цивільного населення у збройних конфліктах, яку вестиме глава МЗС РП Яцек Чапутович. Вона супроводжуватиметься додатковими дискусійними панелями, зокрема, щодо поранених осіб та доступу гуманітарних організацій до цивільного населення на території, де ведуться збройні конфлікти.

Як повідомлялося, з 1 травня Польща розпочала місячне ротаційне головування в Раді безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-