Перший посол України в Японії отримав імператорську нагороду

Перший посол України в Японії отримав імператорську нагороду

Фото
Укрінформ
Перший посол незалежної України в Японії Михайло Дашкевич отримав японську імператорську нагороду - Орден Вранішнього Сонця за особистий внесок у розвиток двосторонніх українсько-японських відносин.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, урочиста церемонія вручення третьої за значимістю японської нагороди відбулася у четвер у резиденції посла Японії в Україні.

"Сьогодні щасливий для мене день, адже я щойно отримав з рук посла Сумі імператорську нагороду  - Орден Вранішнього сонця, золота і срібна Зірки, за вагомий внесок у сприяння розвиткові дружніх відносин та взаєморозуміння між Україною та Японією. В особі вельмишановного пана посла я би хотів подякувати уряду Японії за цю важливу нагороду. Це - велика честь для мене та висока повага до МЗС України, яке у січні 1995 року делегувало мене до Японії у якості першого посла України", - заявив Дашкевич після отримання нагороди від японського посла.

За його словами, під час його роботи в Токіо в українсько-японських відносинах все відбувалося "вперше": від перших візитів економічної делегації та очільника МЗС України до першого візиту Президента України до Японії. Це ж саме стосувалося і перших візитів японських високопосадовців з уряду та парламенту до України.

"Я горджуся тим, що в роки моєї роботи в Японії на посаді першого посла України були закладені міцні підвалини для подальшого розвитку двосторонніх відносин і взаємовигідного співробітництва між нашими державами. Бути першим завжди  непросто. Але в тому, що тепер відносини між нашими країнами розвиваються успішно,  я бачу заслугу і першого посольства України в Японії, очолювати яке мені випало. Цей факт підтверджує і ця висока нагорода японського уряду”, - заявив Дашкевич.

Церемонія вручення першому послу України в Японії Михайлу Дашкевичу Ордену Вранішнього Сонця / Фото Володимира Тарасова

Читайте також: Японія спростила візові вимоги для українців

Зі свого боку, Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі вказав на те, що бути першим послом завжди складно, адже це супроводжується викликами та труднощами, пов’язаними із відкриттям установи та знаходженням резиденції, призначенням персоналу. Тим не менше, посол Дашкевич з допомогою японських колег спромоглися заснувати Парламентську асоціацію дружби між Японією та Україною та працювали спільно над тим,  щоб зробити успішним  візит президента Леоніда Кучми до Японії у березні 1995 року.

"Сьогодні, базуючись на цих засновницьких зусиллях з боку посла Дашкевича, Японія та Україна справді мають не просто дружні відносини, а тісне та стратегічне партнерство. Після революції на Майдані та російської агресії Японія продовжує підтримувати територіальну цілісність України та вживати санкції проти Росії", - наголосив Шігекі Сумі.

Токіо працює спільно з українським народом над втіленням економічних та політичних реформ в Україні, що свідчить про те, що "Японія хоче бути справжнім другом України у ці складні часи". "Сподіваюся, що ці відносини, засновані послом Михайлом Дашкевичем під час його перебування у Японії, будуть розвиватися і надалі у наступні роки", - додав очільник японської дипмісії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-