На російську пропаганду треба відповідати правдою — Джапарова

На російську пропаганду треба відповідати правдою — Джапарова

Укрінформ
Відповідати контрпропагандою на російську пропаганду неефективно, це ще більше вводить людей в оману і сприяє втраті довіри до будь-якого джерела.

Таку думку висловила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова під час презентації відеоролика “100 років звільнення українського Донбасу від російсько-більшовицьких загарбників 1918-2018” в Укрінформі.

“Ми наполягаємо на тому, що контрпропагандою на пропаганду відповідати не можна — це ще більше вводить в якусь оману людей, стимулює втрату довіру до будь-якого джерела. Ми намагаємося казати правду, правду, про яку ми не знали”, - зазначила вона.

Джапарова нагадала, що російська інформаційна система повністю монополізована і контрольована владою, проте, за її словами, це дає відчуття потужної пропагандистської машини лише у короткотерміновій перспективі.

“Багато сьогодні громадських діячів нам дорікають, що от Російська Федерація перемагає по всіх інформаційних фронтах, але, з іншого боку, у довготерміновій перспективі ми бачимо, що громадянин РФ-споживач цієї пропаганди приречений, бо він не має критичного мислення, це людина, яка не спроможна фільтрувати, робити висновки, користуватися різними джерелами інформації, тому що в неї просто немає доступу до інших джерел інформації”, - переконана урядовець.

У цьому зв’язку Джапарова підкреслила, що ключовою цінністю демократії є свобода слова і невтручання в редакційну політику ЗМІ, тому наразі потрібно проводити не контрпропаганду, а подавати правду, вести просвітницьку роботу серед громадян.

Читайте також: Литовську компанію арештували на €150 тисяч за трансляцію росТБ

Як повідомлялося раніше, 20 листопада 2017 року Міністерство інформаційної політики презентувало медіакампанію “Літопис українського Донбасу” та перший відеоролик цього циклу “100 років з дня підняття українського прапора на Донбасі”.

У середу, 25 квітня, відбулася презентація другого відеоролика із цього циклу під назвою “100 років звільнення українського Донбасу від російсько-більшовицьких загарбників 1918-2018”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-