G7 похвалила Україну за децентралізацію та економічні реформи

G7 похвалила Україну за децентралізацію та економічні реформи

Укрінформ
Україні вдалося досягти помітних успіхів у втіленні реформ.

Про це йдеться у спільному комюніке глав Міністерств закордонних справ країн G7. 

«Ми ще раз підтверджуємо нашу підтримку українських реформ та висловлюємо своє схвалення кроків, зроблених донині, особливо в галузях децентралізації й економічного зростання», - зазначається у комюніке.

Водночас у “Великій сімці” закликали Україну не зупинятися на досягнутому і продовжувати зміни. «Ми закликаємо уряд України досягти тривалого, очевидного прогресу на шляху реформування, на який він вже ступив і якого вимагає народ. Це включає створення антикорупційного суду (відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії), просування у виборчих реформах й законі про національну безпеку», - наголошується у документі.

Читайте також: Країни G7 можуть розширити санкції проти Росії

Окрім того, міністри висловили підтримку групі послів країн G7 в Україні. «Ми підтверджуємо свою повну впевненість у групі послів “Великої сімки” в Україні та відзначаємо роль цієї групи у моніторингу та підтримці втілення реформ», - підсумовується у комюніке.

Як повідомляв Укрінформ, у канадському Торонто 23 квітня завершився саміт міністрів закордонних справ країн «Великої сімки». Вперше в історії участь в одній із сесій взяла й Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-