Саєнко розповів, як іде реформа держуправління

Саєнко розповів, як іде реформа держуправління

Укрінформ
Реформа системи державного управління є пріоритетом для української влади.

На цьому наголосив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко на засіданні Координаційної ради з питань реформування держауправління, повідомляє Урядовий портал.

«Реформа державного управління є пріоритетом для уряду. Адже якість державних інституцій впливає на економічне зростання та рівень життя населення. Дуже важливо, щоб ми і надалі продовжували тримати високий темп трансформацій», - зазначив Саєнко.

Він нагадав, що 2017-й став другим роком реалізації комплексної середньострокової Стратегії реформування державного управління України на 2016-2020 роки, розробленої відповідно до загальноєвропейських принципів та критеріїв належного урядування SIGMA/OECD.

Зокрема, протягом минулого року Україна підвищила рейтинг «Прозорість формування політики» на 34-ій позиції й посіла 65-е місце в 2017 році згідно з Індексом глобальної конкурентоспроможності Всесвітнього економічного форуму (Global Competitiveness Index of World Economic Forum). Уряд розпочав реформу міністерств і формування нових структур – директоратів, спрямованих на посилення функцій з аналізу та формування політики. Створено 50 нових директоратів у 10 пілотних міністерствах, Секретаріаті уряду та двох агентствах.

Крім того, було розпочато набір на державну службу на новостворені посади «фахівців з питань реформ» у директорати. Оголошено 473 вакансії на новому порталі career.gov.ua з можливістю подати заявку онлайн. Щомісяця портал відвідувало близько 42 тис. унікальних користувачів. Більш як 13 тис. кандидатів подали заявки онлайн, що становить у середньому 29 кандидатів на одну вакансію.

Читайте також: Реформа СБУ в контексті президентсько-парламентських антикорупційних ініціатив

КМУ запровадив 35 електронних послуг для населення та бізнесу, серед них реєстраційні сервіси, послуги в соціальній сфері та будівельній галузі тощо. Запрацював портал відкритих даних data.gov.ua, що оприлюднює понад 25 тис. наборів даних. Завдяки цьому Україна підвищила свій рейтинг на 23 позиції і посіла 31-е місце у глобальному індексі відкритих даних Open Data Index.

У 2018 році уряд продовжує розбудову трьох ключових напрямів. Перший передбачає впровадження сучасних процедур у центральних органах виконавчої влади, зокрема процес трансформації міністерств, впровадження сучасних практик та інструментів формування державних політик, оновлення Регламенту КМУ

Також впроваджуватимуться сучасні методи управління персоналом у державній службі, що передбачає оптимізацію процедуру набору персоналу на державну службу, інформаційну систему з управління персоналом та електронний кабінет держслужбовця, процедуру оцінювання результатів роботи державних службовців за чіткими показниками ефективності (KPIs). 

Третій напрямок - це реалізація інструментів електронного урядування: впровадження системи електронної взаємодії органів державної влади та системи електронного документообігу, оптимізація надання 30 популярних державних електронних послуг із використанням мобільного ID, активний розвиток відкритих даних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-