Глави МЗС G7 обіцяють продовжити санкції проти РФ за неприйнятні дії в Україні

Глави МЗС G7 обіцяють продовжити санкції проти РФ за неприйнятні дії в Україні

Укрінформ
У Торонто на зустрічі глав МЗС країн "Великої сімки" міністри пообіцяли продовжувати санкції проти Росії.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ Канади в Twitter.

"Міністр Фріланд та інші глави МЗС країн G7 підтвердили загальне повагу світового порядку, заснованого на нормах міжнародного права, в тому числі з питання територіальної цілісності. Санкції проти Росії за її неприйнятні дії в Україні продовжаться", - йдеться в повідомленні.

Глава МЗС України Павло Клімкін після участі у зустрічі міністрів закордонних справ зазначив, що агресія Росії становить загрозу не лише для України, а для усього демократичного світу.

«Від усіх міністрів звучала думка, що Україна є частиною демократичної спільноти та трансатлантичного співтовариства, і агресія Росії проти України стосується не лише нас, а усього демократичного світу. Росія організувала в Україні полігон для подальшої дестабілізації інших демократичних суспільств», - сказав Клімкін.

На його переконання, напередодні виборів в Україні будуть відбуватися подальші спроби дестабілізації. «Велика сімка і демократична спільнота обов’язково будуть разом з нами у всіх подальших зусиллях щодо окупованого Донбасу та Криму, оскільки ми говорили і про ситуацію там, про політичних в’язнів, про страждання наших мирних людей», - зауважив дипломат.

Читайте також: Країни G7 підтримують українську позицію щодо миротворців на Донбасі – Клімкін

Він додав, що під час зустрічі йшлося і про важливість «не лише координації, а й поєднання» зусиль у боротьбі зі спробами Росії дестабілізувати демократичну спільноту.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 22 квітня в канадському Торонто розпочався триденний саміт міністрів внутрішніх і закордонних справ країн «Великої сімки». Українська сторона також отримала запрошення взяти участь в ознайомчій сесії саміту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-