Країни G7 підтримують українську позицію щодо миротворців на Донбасі – Клімкін

Країни G7 підтримують українську позицію щодо миротворців на Донбасі – Клімкін

Укрінформ
Члени Великої сімки повністю погоджуються із позицією України щодо розгортання миротворчої місії на Донбасі.

Про це після участі в ознайомчій сесії саміту міністрів закордонних справ G7 у Торонто розповів глава МЗС України Павло Клімкін.

«Обговорюючи формат миротворчої операції усі погодилися, що ми маємо керуватися логікою, коли спочатку досягається базова безпека (важка зброя мусить не працювати і суворо контролюватися), потім контроль над окупованими територіями, поліцейський компонент і тільки потім – підготовка до виборів», - сказав Клімкін.

Він погодився, що деталі можливої миротворчої місії можна обговорювати, але «концепція, яка зберігає те, що Росія там створила - за визначенням не прийнятна». «Ми розуміємо, що Росія намагається залишити свій протекторат, вона не хоче його міняти, а навпаки - зміцнити і надалі штовхнути як троянського коня, аби нас дестабілізувати і зруйнувати», - наголосив глава МЗС України.

Читайте також: У Торонто глави МЗС країн G7 проводять зустріч щодо України

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 22 квітня в канадському Торонто розпочався триденний саміт міністрів внутрішніх і закордонних справ країн «Великої сімки». Українська сторона також отримала запрошення на участь у ознайомчій сесії саміту.

Фото: Максим Наливайко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-