МВФ готовий допомагати Україні у забезпеченні успіху реформ

МВФ готовий допомагати Україні у забезпеченні успіху реформ

Укрінформ
Україна та Міжнародний валютний фонд обговорили кроки, необхідні для завершення четвертого перегляду програми співпраці, під час проведення Щорічних Весняних зборів Міжнародного валютного фонду та Групи Світового банку, що тривають у Вашингтоні (США).

Як повідомили у Національному банку Україні, обговорення відбулося у неділю, 22 квітня, у ході зустрічі української делегації на чолі з головою НБУ Яковом Смолієм із першим заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном.

"Україна досягла суттєвого прогресу у стабілізації економіки і створенні потенціалу для зростання. Міжнародна ситуація наразі сприятлива для реформ, тож важливо не гаяти часу. Ми готові допомагати Україні у забезпеченні успіху її реформаторських зусиль", - наголосив Ліптон.

"Українська сторона переконана у неминучості реформ, які важливі для забезпечені макроекономічної стабільності та добробуту громадян в нашій країні, і тому маємо з МВФ спільне бачення перспективи подальшої співпраці. Ми віримо і зробимо все, аби продовжити співробітництво і успішно реалізувати необхідні реформи", - зауважив Смолій.

Голова НБУ також висловив вдячність команді Фонду за багатогодинну інтенсивну роботу протягом останніх місяців з Кабінетом Міністрів, Нацбанком України і Адміністрацією Президента. "Ми всі і я особисто переконані, що реформи ведуть Україну у вірному напрямку", - зазначив він.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк також подякував команді МВФ за конструктивну співпрацю.

Читайте також: МВФ занепокоєний уповільненням реформ в Україні – Томсен

"Упевнений, що найближчим часом ми зможемо узгодити відкриті питання та вийти на спільну позицію. Наразі Мінфін працює над бюджетною резолюцією на наступні три роки, яка дозволить продовжити нашу політику щодо скорочення дефіциту та зменшення боргового навантаження у відповідності до програми МВФ”,- підкреслив міністр.

Данилюк додав, що "продовження Україною співпраці з МВФ є важливим для інвесторів, а також є передумовою отримання нашою державою додаткового фінансування від Світового банку та макрофінансової допомоги від Євросоюзу".

Наразі триває доопрацювання умов приїзду місії МВФ до Києва задля подальшої співпраці в рамках програми.

"Ми розробили спільну дорожню карту, отже, обидві сторони мають єдине бачення перспективи програми і подальших кроків. Ми віримо і зробимо все, щоб довести, що програми співпраці України з МВФ можуть бути успішними", - зауважив Смолій.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-