МВФ занепокоєний уповільненням реформ в Україні – Томсен

МВФ занепокоєний уповільненням реформ в Україні – Томсен

Укрінформ
Попри значні досягнення України у критично важливих для розвитку національної економіки структурних реформ, МВФ спостерігає уповільнення цього процесу.

Про це заявив під час брифінгу в п'ятницю у Вашингтоні директор Європейського департаменту МВФ Пол Томсен, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми спостерігаємо певну затримку реформ (в Україні – ред.)", - зауважив представник Фонду.

У цьому зв'язку він навів приклад з "дуже довгою затримкою" в процесі завершення перегляду МВФ для України перед прийняттям рішення про виділення наступного траншу. "Це пов'язано з нашими занепокоєннями щодо реформ", - уточнив Томсен.

Серед позитивних зрушень він назвав досягнення в утворенні гнучкого курсу валюти та монетарній політиці Центробанку України, які "продовжують заслуговувати на дуже високі оцінки".

Директор департаменту зазначив, що залишається спокійним за економічну стабільність в країні в короткостроковій перспективі. Натомість, за його словами, занепокоєння виникають при оцінках на середню перспективу.

Читайте також: Кредитну лінію ЄБРР для Нафтогазу поновлять, якщо буде прогрес у реформах

"Перед Україну постали дуже серйозні структурні виклики в забезпеченні сталого й динамічного зростання в середній перспективі. Ці виклики пов'язані з ключовими питаннями, які ми обговорюємо", - підкреслив Томсен. Серед таких питань він назвав, зокрема, зусилля зі створення Антикорупційного суду в Україні.

Пол Томсен підкреслив, що розв'язання цих проблем є "критично важливим" для того, щоб просуватися вперед.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-