Парубій: Україна, як і сто років тому, визволить Крим і Донбас від окупації РФ

Парубій: Україна, як і сто років тому, визволить Крим і Донбас від окупації РФ

Укрінформ
Україна визволить від російської окупації та поверне Крим і Донбас, як це було зроблено сто років тому армією Української народної республіки під час звільнення від більшовицьких загарбників.

Про це Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив під час відкриття ранкового пленарного засідання парламенту у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У ці квітневі дні ми згадуємо події столітньої давності - сто років тому відбулось переможне звільнення Донбасу та Криму армією Української народної республіки від російських більшовицьких окупантів. 18 квітня частини УНР під командуванням Сікевича звільнили Бахмут, згодом - Юзівку, Горлівку, Дебальцеве та Ковпакове, а цього дня, 20 квітня 1918 року, підрозділи Запорізької дивізії під командуванням полковника Петра Болбочана звільнили станцію "Новоолексіївка" на Херсонщині, звідки розпочали звільнення Криму від російських окупантів", - сказав Парубій.

Він висловив переконання, "опираючись на нашу історію і розуміючи, що сьогодні в Україні ті самі події та той самий окупант", що Україна, як і сто років тому, визволить від російської окупації і поверне і Крим, і Донбас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-