У Страсбурзі прийняли важливі рекомендації щодо асоціації України-ЄС

У Страсбурзі прийняли важливі рекомендації щодо асоціації України-ЄС

Ексклюзив
Укрінформ
У резолюції та рекомендаціях парламентського комітету асоціації України та ЄС за результатами його сьомого засідання йдеться про необхідність підтримання європейських прагнень України.

Про це в коментарі Укрінформу розповів співголова комітету асоціації Україна-ЄС від України народний депутат Микола Княжицький за результатами засідання, що відбулося у Страсбурзі.

"Прийнятий сьогодні документ фіксує, яким чином Україна виконує угоду про асоціацію, де в нас є проблеми і, в тому числі, де нам потрібна підтримка Європейського Союзу. Документ є надзвичайно важливим, тому що він послідовно засуджує російську агресію і порушення прав людини на окупованих територіях росіянами та проросійськими сепаратистами", - сказав Княжицький.

За його словами, у документі зафіксовано прогрес України у виконанні Угоди про асоціацію та вперше записано, що "фактично слід розглядати перспективу її членства у ЄС".

"Це сформульовано іншими словами, але те, що всі європейські прагнення України мають бути підтримані, - це надзвичайно важливо. Добре, що ми прийняли цей документ", - вказав політик.

Читайте також: Україна отримала в Європарламенті безпрецедентну підтримку - нардеп

Водночас співголова комітету асоціації Україна-ЄС від Європарламенту Даріуш Розаті, коментуючи ухвалення резолюції, підкреслив, що головним завданням були "оцінка Угоди про асоціацію та двосторонніх зобов’язань, пов’язаних з реформами у різних сферах, а також визначення нових цілей і намірів, які будуть своєчасним та логічним продовженням співпраці".

Ухвалення резолюції він розцінив як "великий успіх".

Остаточна версія документа, з внесеними на засіданні правками, буде оприлюднена згодом.

Фото: Ольга Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-