У БПП хочуть саме сьогодні віддати

У БПП хочуть саме сьогодні віддати "кадрові борги" ЦВК

Укрінформ
Фракція "Блоку Петра Порошенка" наполягатиме на розгляді питання щодо призначення членів Центральної виборчої комісії сьогодні, можливо, навіть на ранковому засіданні парламенту.

Про це журналістам повідомив голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Артур Герасимов у кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кандидати у члени до ЦВК учора (18 квітня - ред.) пройшли відповідний профільний комітет. Сьогодні ці матеріали були роздані народним депутатам. Наша фракція буде наполягати на тому, щоб сьогодні ми розпочали голосування з цього питання", - сказав Герасимов.

При цьому він не виключив, що розгляд цього питання розпочнеться ще під час ранкового пленарного засідання.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення 13 нинішніх членів ЦВК.

5 лютого подання надійшло в парламент. 16 квітня Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про завершення спецперевірки кандидатів на посади членів ЦВК.

Читайте також: Оновлення ЦВК: на 13 "вакансій" Раді рекомендують 14 кандидатів

18 квітня Комітет з питань правової політики і правосуддя підтримав подання Президента щодо призначення нових членів Центральної виборчої комісії.

У поданні значиться 14 кандидатур на посади членів ЦВК, проте раніше комітет підтримав подання глави держави щодо звільнення 13 із 15 членів Центрвиборчкому у зв'язку із закінченням строку їх повноважень, тож "вакантних" місць у ЦВК лише 13.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-