Оновлення ЦВК: на 13

Оновлення ЦВК: на 13 "вакансій" Раді рекомендують 14 кандидатів

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з правової політики і правосуддя підтримав подання Президента Петра Порошенка щодо призначення нових членів Центральної виборчої комісії.

Відповідне рішення прийнято на засіданні комітету в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У жодного із претендентів на посаду члена Центральної виборчої комісії немає перешкод відповідно до закону "Про запобігання корупції" бути призначеним на цю посаду, що дає можливість нам рекомендувати парламенту визначитися щодо їхнього призначення", - прокоментував ухвалене рішення голова комітету Руслан Князевич. 

Читайте також: Комітет Ради рекомендував звільнити 13 із 15 членів ЦВК

У поданні Президента значиться 14 кандидатур на посади членів ЦВК, проте раніше комітет підтримав подання глави держави щодо звільнення 13 із 15 членів Центрвиборчкому у зв'язку із закінченням строку їх повноважень. Таким чином, "вакантних" місць у ЦВК може бути лише 13. 

У цьому зв'язку представник Президента в парламенті Ірина Луценко пояснила, що у сесійній залі голосування за призначення членів ЦВК відбуватиметься поіменно і згідно з рейтингом таких голосувань буде визначено, хто із запропонованих кандидатур обійме посади членів Центрвиборчкому.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення нинішніх членів ЦВК.

5 лютого подання надійшло в парламент. 16 квітня Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про завершення спецперевірки кандидатів на посади членів ЦВК.

Відомо, що 1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК. 3 лютого 2017 року - ще одного члена комісії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-