Україна - НАТО: Київ сподівається, що Угорщина змінить позицію після виборів

Україна - НАТО: Київ сподівається, що Угорщина змінить позицію після виборів

Ексклюзив
Укрінформ
Україна сподівається на відновлення конструктивного діалогу з Угорщиною, зокрема з приводу поглиблення співпраці України з НАТО, зважаючи на вибори, які відбулися в країні, та формування нового уряду.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

"Ми зараз готові до нового етапу відносин, враховуючи результати виборів і формування нового уряду. Ми очікуємо, що все-таки політична доцільність, яка була, як ми вважаємо, однією з причин такої досить жорсткої позиції Угорщини, вона буде переглянута, і ми зможемо вести конструктивний нормальний діалог на двосторонньому рівні", - заявив Боднар, коментуючи можливість зміни після парламентських виборів позиції Угорщини, яка раніше заявляла про блокування поглиблення співпраці України з НАТО.

Дипломат наголосив, що Україна пропонувала відновити конструктивний діалог і до виборів, і пропонує це й зараз, "враховуючи позитивні надбання".

Як повідомляв Укрінформ, у лютому Будапешт заблокував вже друге міністерське засідання НАТО. Угорська влада пояснює, що таким чином вона тисне на Україну, вимагаючи перегляду мовної норми закону про освіту.

Читайте також: У Клімкіна пояснили, чому Угорщині важливо сприяти інтеграції України в НАТО

20 березня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив про намір заблокувати участь Президента України Петра Порошенка у саміті НАТО, який відбудеться в Брюсселі у липні 2018 року.

8 квітня в Угорщині відбулися парламентські вибори, на яких із великим відривом переміг політичний альянс Фідес-ХДНП на чолі із нинішнім прем'єром Віктором Орбаном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-