У Клімкіна пояснили, чому Угорщині важливо сприяти інтеграції України в НАТО

У Клімкіна пояснили, чому Угорщині важливо сприяти інтеграції України в НАТО

Укрінформ
Угорщина з міркувань власної безпеки мала б не блокувати поглиблення співпраці України з НАТО, а сприяти євроатлантичній інтеграції України з огляду на спільну загрозу з боку Росії.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар під час виступу на XI Київському безпековому форумі, організованому Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми намагаємося знайти належний баланс між національними інтересами та європейською єдністю в тому сенсі, що важливо захищати Європу, а не лише Україну. Це питання також солідарності в межах НАТО. Наразі ми бачимо, як НАТО застрягло у своїй співпраці з Україною через блокування з боку однієї лише країни. Давайте думати про джерела загроз - чи дійсно ця країна хотіла б зупинити нашу співпрацю з НАТО, чи це для них так важливо? Відповідь очевидна - дуже важливо мати Україну в НАТО, щоб бути більш безпечними самим", - сказав Боднар.

Він зазначив, що коли йдеться про нерозв'язані двосторонні проблеми, Україна зосереджується на позитивному порядку денному і намагається з'ясувати всі наявні розбіжності. 

"Ми, як і раніше, відкриті і готові з'ясовувати всі проблеми, зокрема, пов'язані з мовною статтею та інші, з нашими сусідами", - запевнив заступник міністра.

На його переконання, Україна і сусідні європейські країни повинні рухатися єдиним фронтом проти спільного джерела загроз.

"Ми дуже вдячні всім сусіднім країнам за солідарність у нашій боротьбі проти Росії. Але нам потрібні солідарність та європейська єдність і в тому, щоб спільно їй протидіяти, а не розмінювати цю загрозу на різні дрібніші інтереси", - переконаний Боднар.

Читайте також: Права людини: у Європарламенті заявили про шокуючі порушення в Угорщині

Як повідомляв Укрінформ, у лютому Будапешт заблокував вже друге міністерське засідання НАТО. Угорська влада пояснює, що таким чином вона тисне на Україну, вимагаючи перегляду мовної норми закону про освіту.

20 березня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив про намір заблокувати участь Президента України Петра Порошенка у саміті НАТО, який відбудеться в Брюсселі у липні 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-