Кишинів проситиме Київ про

Кишинів проситиме Київ про "коридор" для виведення російських військ з Придністров'я

Укрінформ
Молдова сподівається на досягнення домовленостей з Україною щодо виведення російських військ і озброєння з Придністров'я через українську територію.

Про це заявив прем'єр-міністр Республіки Молдова Павел Філіп під час виступу на 11-му Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я запевнив, що у нас достатньо переконливих потужностей і змоги переконати наших українських друзів зробити коридор, аби можна було вивести і озброєння, і амуніцію, які все ще зберігаються в Придністров'ї», - сказав Філіп, говорячи про свій виступ на нещодавній конференції з питань безпеки у Мюнхені на одній панелі із представниками РФ.

«Коли я говорив про виведення російських військ з Республіки Молдова, мені (представники РФ - ред.) сказали: є проблеми, тому що в Україні складна ситуація і ми не можемо вивести наше озброєння з Молдови через Україну», - зазначив прем'єр Молдови.

Разом із тим він наголосив, що Молдова вимагає виведення російських військ зі своєї території, а також трансформування нинішніх операцій у Придністров'ї в міжнародну цивільну місію з міжнародним мандатом, «будучи впевненими, що це допоможе створити належне підгрунтя для розв'язання Придністровського конфлікту через переговори».

Окрім того, він запевнив, що Молдова залишається надійним партнером України.

Читайте також: Україна і Молдова домовилися прискорити процес інтеграції до ЄС

«Республіка Молдова є надійним партнером і буде підтримувати всі зусилля України з подолання кризи на Донбасі та політичного, дипломатичного врегулювання проблеми Криму для того, щоб забезпечити мир і територіальну цілісність України, її належний суверенітет», - підкреслив очільник уряду Молдови.

Він також додав що Республіка Молдова «засудила і засуджує» анексію Криму. «І вона підтримує зусилля України з врегулювання кризи на Донбасі, як це передбачають Мінські угоди», - запевнив Філіп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-