Україна і Молдова домовилися прискорити процес інтеграції до ЄС

Україна і Молдова домовилися прискорити процес інтеграції до ЄС

Укрінформ
Україна і Молдова мають намір посилити співпрацю і координувати свої зусилля в рамках "Східного партнерства" з метою прискорення процесу інтеграції до ЄС.

Такої домовленості досягли у четвер під час зустрічі у Києві Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Республіки Молдова Павел Філіп, повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент України Петро Порошенко провів зустріч з прем'єр-міністром Республіки Молдова Павелом Філіпом. Було домовлено про посилення координації позицій в рамках Східного партнерства з метою прискорення процесу інтеграції до ЄС", - йдеться у повідомленні.

Порошенко та Філіп обговорили актуальні питання двостороннього порядку денного. Сторони позитивно оцінили зростання товарообігу між двома країнами, який збільшився на 13% за підсумками 2017 року.

Співрозмовники висловились також за якнайшвидшу фіналізацію переговорного процесу стосовно укладання міжурядової угоди про забезпечення функціонування Дністровського комплексного гідровузла.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено деяким аспектам придністровського врегулювання.

Президент України подякував молдовській стороні за допомогу в оздоровлені на території Молдови українських дітей з Донбасу.

Глава Української держави також підписав у присутності прем’єр-міністра Молдови Закон "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом міністрів України та Урядом Республіки Молдова про спільний контроль осіб, транспортних засобів, товарів та предметів у спільних пунктах пропуску через українсько-молдовський державний кордон", поінформували в прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-