Яценюк закликає Європу протидіяти Nord Stream-2

Яценюк закликає Європу протидіяти Nord Stream-2

Укрінформ
Колишній прем'єр-міністр, засновник фонду "Відкрий Україну" Арсеній Яценюк закликав західних партнерів України до єдності в питанні недопущення будівництва "Північного потоку-2".

На цьому він наголосив на 11-му Київському безпековому форумі, організованому Фондом "Відкрий Україну", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Російська військова агресія далі отримує підтримку, як не дивно, навіть з боку наших деяких західних партнерів. Будівництво "Північного потоку", який забирає мільярди доларів у громадян України, у громадян Польщі, у громадян Словаччини, який порушує торговельні відносини між Європейським Союзом і США, який спрямований тільки на одне - як зробити ще більшою залежність Європи від російського газу і як профінансувати російську армію, повинно бути зупинено", - підкреслив він.

Яценюк під час виступу також зазначив, що Європейський Союз знаходиться зараз перед загрозами, в тому числі дезінтеграції.

"Європейський Союз і його цілісність і європейська демократія знаходяться під загрозою. Дуже багато світових тенденцій, які тягнуть до дезінтеграції Союзу. Європейський Союз є досягненням цивілізації", - підкреслив він.

З огляду на ряд світових загроз, в тому числі на "неприкриту агресію Росії", Яценюк наголосив на необхідності єдності "не на словах, а на ділі". "Дії - це санкції, це і політичний діалог, це і військова сила, це і єдність в тому числі і в економічній політиці", - зазначив Яценюк.

Читайте також: Порошенко обговорив з прем'єром Литви проблему "Північного потоку-2"

Як повідомлялося, наприкінці березня компанія Nord Stream-2, засновником і єдиним акціонером якої є російський "Газпром", отримала дозвіл на прокладку ділянки "Північного потоку-2" у водах виключної економічної зони Німеччини в Балтійському морі. Уряд Фінляндії також дозволив будівництво газопроводу у своїй виключній економічній зоні.

Компанія Nord Stream-2 має намір почати будівництво "Північного потоку-2" у 2018 році і завершити його до кінця 2019 року.

5 квітня 2018 року український парламент ухвалив постанову "Про Звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства про неприпустимість будівництва газопроводу Nord Stream-2 і монополії Російської Федерації на газових ринках світу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-