Успіх України стане стимулом для післяпутінської Росії - екс-глава МЗС Литви

Успіх України стане стимулом для післяпутінської Росії - екс-глава МЗС Литви

Укрінформ
Захід і Європа мають створити з України історію успіху, що буде стимулом для росіян, щоправда, вже після правління Володимира Путіна.

Про це заявив колишній міністр закордонних справ Литовської Республіки (2006-2008) Пятрас Вайтєкунас під час 11-го Київського Безпекового Форуму у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Захід і Європа мають створити історію успіху навколо Росії. РФ не створює такі історії. І це був би стимул для росіян, після правління Путіна, звичайно”, - заявив він, говорячи про стратегію міжнародної спільноти для України.

Вайтєкунас підкреслив, що міжнародна спільнота повинна допомогти Україні “зупинити президента Путіна та у впровадженні реформ”.

Читайте також: Чеський експерт запропонував 5 дій, щоб зупинити Путіна

Екс-глава МЗС також наголосив на масовому порушенні прав людини в Криму окупаційною владою. “За такі дії РФ має бути притягнута до міжнародного суду”, - переконаний він.

За словами Вайтєкунаса, до окупації Криму Росія представляла свої окупаційні дії, в тій же Молдові чи Грузії, як нібито це внутрішній конфлікт, а не російська зовнішня агресія. “Абхазія та Придністров'я також окуповані Російською Федерацією, але Кремлю вдалося заморозити ці конфлікти на російських умовах. Зважаючи на жертви серед цивільного населення, Кремлю вдалося представити агресію як внутрішній конфлікт Грузії та Молдови. Але це не стосується України”, - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-