Чеський експерт запропонував 5 дій, щоб зупинити Путіна

Чеський експерт запропонував 5 дій, щоб зупинити Путіна

Укрінформ
Захід повинен консолідувати зусилля, щоб зупинити агресивного президента Росії Володимира Путіна.

На цьому наголосив директор аналітичного центру "Європейські цінності" Якуб Янда (місто Прага), повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"П'ять речей, які ми повинні нині зробити, щоб зупинити Путіна. По-перше, кожен парламент у західних країнах повинен розпочати розслідування із виявлення ворожого закордонного впливу. По-друге, проект "Північний потік-2", який є політичним шантажем з боку Росії, повинен бути зупинений. По-третє, мають бути розслідувані зв’язки лобістів щодо "Північного потоку-2", - заявив чеський експерт.

Також Янда зазначив, що група ЄС зі стратегічних комунікацій – EastStratCom – повинна бути посилена.

"Кожна європейська країна повинна ухвалити свою законодавчу ініціативу на зразок Акту Магнітського", - додав активіст.

Раніше голова правління російського "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що після запуску газопроводів "Північний потік-2" (Nord Stream-2) і "Турецький потік" транзит російського газу через Україну впаде в 10 разів.

Напередодні, 10 квітня, канцлер Німеччини Ангела Меркель під час спільного брифінгу з Президентом України Петром Порошенком заявила, що Україна не повинна втратити статус транзитера при реалізації проекту Nord Stream-2, частина газу має транспортуватися її територією.

Порошенко раніше назвав "Північний потік-2" політичним хабаром Німеччині за лояльність до Росії.

Голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв повідомив, що можливе припинення транзиту російського газу через Україну завдасть шкоди економіці країни в розмірі приблизно 3,5 млрд дол., що дорівнює майже 3% ВВП держави.

Читайте також: Нафтогаз прокоментував заяву Меркель про Nord Stream 2

Як відомо, наприкінці березня компанія Nord Stream-2, засновником і єдиним акціонером якої є російський "Газпром", отримала дозвіл на прокладку ділянки "Північного потоку-2" у водах виключної економічної зони Німеччини в Балтійському морі. Уряд Фінляндії також дозволив будівництво газопроводу у своїй виключній економічній зоні.

Компанія Nord Stream-2 має намір почати будівництво "Північного потоку-2" у 2018 році і завершити його до кінця 2019 року.

5 квітня 2018 року український парламент ухвалив постанову "Про звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства про неприпустимість будівництва газопроводу Nord Stream-2 і монополії Російської Федерації на газових ринках світу"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-