Геращенко про е-декларації для активістів: цю помилку Ради слід виправити

Геращенко про е-декларації для активістів: цю помилку Ради слід виправити

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко вважає, що в парламенті є шанси скасувати закон про е-декларування для активістів.

Про це вона сказала під час прес-конференції у п'ятницю в Києві за участю делегації комітету Європейського парламенту в закордонних справах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується е-декларування для певних категорій декларантів, це і члени наглядових рад, іноземці, і активісти, я вважаю, що в нас ще є шанс і важливо його використати і реалізувати для скасування цих норм, для декриміналізації цих норм і скасування їх для цих категорій", -  зазначила Геращенко.

За її словами, потрібно відновити довіру, сідати за круглий стіл разом із активістами, говорити, дискутувати для того, щоб у квітні-травні проголосувати цей закон.

"Дуже важливо, щоб так само і шановні колеги, наші партнери з неурядового сектору, були відкритими і щоб ми перестали, мені здається, одне одного намагатися чорнити. Це була помилка парламенту. Абсолютно очевидно. І я стою на цій позиції, що помилки треба виправляти", - сказала перший віце-спікер ВР.

Водночас Геращенко наголосила на важливості більш активного долучення партнерів із неурядового сектору до напрацювання інших законопроектів.

"Шанси на зміни цього законодавства залишається достатньо великі", -  підкреслила Геращенко.

Читайте також: Геращенко дала прогноз “антикорупційним питанням" у Раді

Як повідомляв Укрінформ, 3 квітня Верховна Рада відмовилася ухвалити законопроект № 6271 та президентський законопроект № 6674, якими пропонувалося скасувати подання е-декларацій громадськими організаціями.

27 березня 2017 року Президент Петро Порошенко підписав зміни до Закону "Про протидію корупції", згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації. Євросоюз розкритикував поправки до закону про електронне декларування, які передбачають подання декларацій громадськими активістами.

Порошенко згодом попросив депутатів скасувати вимогу про зобов'язання громадських активістів подавати електронні декларації й наполягав на негайному ухваленні Верховною Радою відповідного законопроекту.

На засіданні 4 квітня Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції підтримав законопроекти щодо скасування е-декларування для громадських активістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-