Геращенко дала прогноз “антикорупційним питанням

Геращенко дала прогноз “антикорупційним питанням" у Раді

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко очікує, що парламент у травні-червні ухвалить в другому читанні законопроект про Антикорупційний суд.

Про це вона сказала під час прес-конференції у п'ятницю в Києві за участю делегації комітету Європейського парламенту в закордонних справах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується антикорупційних питань - мій прогноз, що у другому читанні закон про Антикорупційний суд буде прийнято в травні, максимум у червні. Зараз триває робота над поправками у профільному комітеті», -  зазначила Геращенко.

На її думку, у Раді вистачить голосів для підтримки законопроекту про Антикорупційний суд у другому читанні.

«Після першого читання, коли понад 300 депутатів підтримали цей законопроект, у другому читанні 250 депутатів підтримають цей законопроект, тому що тут є велика підтримка», - сказала Геращенко.

Читайте також: Рада відмовилася розглядати скасування е-декларацій для активістів

Як повідомляв Укрінформ, 1 березня Верховна Рада в першому читанні ухвалила президентський законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

До другого читання до законопроекту мають внести правки, необхідні для приведення документа у відповідність із рекомендаціями Венеціанської комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-