Україна не має знехтувати можливістю побороти корупцію - євродепутат

Україна не має знехтувати можливістю побороти корупцію - євродепутат

Укрінформ
У Європейському парламенті закликають Україну врахувати всі рекомендації Венеціанської комісії щодо законопроекту про Антикорупційний суд.

Про це заявила голова делегації комітету Європейського парламенту із закордонних справ Лайма Андрікене під час прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Найважливіша сфера - ефективна боротьба з корупцією, що є запорукою прогресу у справі здійснення реформ. У цьому сенсі заснування Антикорупційного суду, що відповідає рекомендаціям Венеціанської комісії, для нас є пріоритетним питанням. Законопроект про заснування Антикорупційного суду, який було ухвалено в першому читання 1 березня, є кроком у правильному напрямку. Тим не менш, нас турбує те, що законопроект не бере до уваги всі рекомендації Венеціанської комісії, і ми хотіли б заохотити ВР взяти їх до уваги під час розгляду подальших поправок до законопроекту і загалом пришвидшити процес ухвалення цього дуже важливого закону», - зазначила Андрікене.

Вона наголосила, що боротьба з корупцією дасть змогу залучити іноземних інвесторів, які потребують надійного бізнес-середовища для того, щоб відкрити нові економічні можливості в Україні та щоб поліпшити торгівлю, створити нові робочі місця.

Тому, зауважила депутат Європарламенту, «це є можливістю, якою Україна не має знехтувати».

Читайте також: Геращенко дала прогноз “антикорупційним питанням" у Раді

Як повідомляв Укрінформ, 1 березня Верховна Рада в першому читанні ухвалила президентський законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

До другого читання до законопроекту мають внести правки, необхідні для приведення документа у відповідність із рекомендаціями Венеціанської комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-