Депутат від Опоблоку позивається до Сюмар через інцидент з журналістами

Депутат від Опоблоку позивається до Сюмар через інцидент з журналістами "Схем"

Укрінформ
Народний депутат Василь Німченко (фракція партії Опоблок) просить Окружний адмінсуд Києва визнати протиправними дії голови Комітету з питань свободи слова та інформполітики Вікторії Сюмар щодо інциденту з журналістами програми "Схеми".

Про це повідомляє прес-служба суду.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від народного депутата Василя Німченка. Відповідач – народний депутат, голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар. Позивач просить суд визнати протиправними дії голови Комітету Вікторії Сюмар щодо втручання у діяльність органів прокуратури, досудового слідства Національної поліції України, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Також позивач просить суд зобов’язати голову відповідного парламентського комітету, утриматись у подальшому від вчинення таких дій", - йдеться у повідомленні.

У позовній заяві зазначається про те, що свого часу до порядку денного Комітету було включено питання «Про інцидент з ознаками перешкоджання журналістській діяльності Михайла Ткача і оператора Кирила Лазаревича ввечері 7 листопада 2017 року біля VIP-терміналу аеропорту «Київ».

Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження у даній адміністративній справі.

Читайте також: Сюмар розповіла про “стопфейкові” методи боротьби на Заході

Як повідомляв Укрінформ, увечері 7 листопада 2017 року біля VIP-терміналу аеропорту "Київ" поблизу Жулян, коли туди прилетів приватний борт Віктора Медведчука, його охоронці скоїли напад на знімальну групу програми журналістських розслідувань "Схеми", яка перебувала там з метою зафіксувати прямі перельоти Медведчука до Росії.

Національна спілка журналістів України засудила напад на журналістів, Нацполіція відкрила кримінальне провадження, а її очільник Сергій Князєв пообіцяв провести службове розслідування щодо бездіяльності поліцейських.

Пізніше одному з охоронців Медведчука оголосили підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-