Сюмар розповіла про “стопфейкові” методи боротьби на Заході

Сюмар розповіла про “стопфейкові” методи боротьби на Заході

Укрінформ
Країни Заходу шукають відповіді на виклики, які постають в епоху постправди та гібридної війни.

Про це заявила під час комітетських слухань "Стопфейк: проблема законодавчого регулювання відповідальності за дифамацію у медіа" народний депутат України Вікторія Сюмар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Країни Заходу шукають відповіді на виклики, які ставить епоха постправди та гібридна війна", – сказала вона.

Нардеп нагадала, що у січні 2017 року Єврокомісія провела слухання, як протистояти фейкам, та створила комісію, яка розроблятиме рекомендації. Крім того, у Німеччині прийнято закон про боротьбу з дифамацією в соцмережах: "Німецькі парламентарі зобов'язали соцмережі ставити позначку, якщо допис має публічні скарги, та розглядати цей допис адміністрацією".

"У Великобританії та Італії триває збір пропозицій про те, як протистояти фейковим новинам. У Франції готується законопроект, за яким національний регулятор у випадку прийняття зможе позбавляти мовників ліцензії, якщо буде доведено іноземний вплив при втручанні у вибори. Цією проблематикою займається і США. Після сенатських слухань, присвячених боротьбі з фейками, Фейсбук пішов на саморегуляцію, дозволивши розміщувати політичний контент громадянам, які ідентифіковані як громадяни США", - заявила Сюмар.

Читайте також: Пропаганда РФ проти України вичерпала себе на Заході - професор Гарварду

Вона додала, що Україні також потрібно вивчати іноземний досвід, "шукаючи свої відповіді на виклики гібридної війни".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-