Парубій відкрив Раду, у залі – 367 депутатів

Парубій відкрив Раду, у залі – 367 депутатів

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання у вівторок, у сесійній залі зареєструвалося 367 депутатів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Верховна Рада планує розглянути у вівторок законопроекти №№8209, 8209-1, якими пропонується звільнити від подання декларацій представників антикорупційних громадських організацій.

Планується також включити до порядку денного та прийняти рішення щодо законопроекту № 8120 народного депутата Сергія Лещенка, яким пропонується відкласти на рік подання е-декларацій представниками антикорупційних громадських організацій. У законопроекті № 8120-1, ініційованому головою фракції БПП Артуром Герасимовим, пропонується відкласти таке декларування для активістів лише на 3 місяці.

Законопроектами №8209, внесеним народними депутатами з фракції «Батьківщина», та №8209-1, ініціатором якого є Голова ВР Андрій Парубій, пропонується звільнити від подання декларацій антикорупційних громадських активістів. Окрім того, пропонується звільнити їх від юридичної відповідальності за неподання декларацій.

Читайте також: Е-декларації для активістів: засідання Антикорупційного комітету не відбулося

Окрім цього, порядком денним передбачений розгляд у першому читанні президентських законопроектів №6674 та №6675 щодо фінансової звітності громадських організацій, які отримують кошти з державного чи місцевих бюджетів, а також фінансові та інші ресурси за рахунок міжнародної технічної допомоги, що надається відповідно до міжнародних договорів України, фінансові та інші ресурси і послуги на безоплатній та безповоротній основі із застосуванням податкових пільг або звільнення від оподаткування та фізичних осіб-підприємців щодо їх доходів та видатків.

Депутати також мають намір розглянути доопрацьований відповідно до пропозицій Президента законопроект №2489 щодо служби в органах місцевого самоврядування та урядовий законопроект №8125 про концесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-