G7 закликає Раду скасувати декларації для активістів

G7 закликає Раду скасувати декларації для активістів

Укрінформ
Посли країн “Великої сімки” закликали Верховну Раду знайти законодавче рішення щодо скасування або відтермінування електронного декларування для громадських організацій та активістів, які займаються антикорупційною діяльністю.

Відповідна заява опублікована на сторінці G7 у Twitter.

“Посли країн «Великої сімки» (G7) залишаються глибоко стурбованими наближенням 1 квітня, кінцевої дати подання е-декларацій міжнародними членами наглядових рад державних компаній та антикорупційними активістами”, - ідеться в повідомленні.

В опублікованій заяві зазначається, що посли наполягають, аби Верховна Рада на найближчому засіданні скасувала вимоги е-декларування для активістів згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії, або відтермінувала його.

У “G7” підкреслили, що нинішні вимоги щодо е-декларування не відповідають міжнародним зобов’язанням України та кращим міжнародним практикам.

Як повідомлялося, 27 березня 2017 року Президент Петро Порошенко підписав зміни до закону "Про протидію корупції", згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

Читайте також: У НАЗК пояснили, хто з активістів повинен подавати е-декларації

Євросоюз розкритикував українські поправки до закону про електронне декларування, які передбачають подання декларацій громадськими активістами.

Порошенко згодом попросив депутатів скасувати вимогу про зобов'язання громадських активістів подавати електронні декларації й наполягає на негайному ухваленні Верховною Радою відповідного законопроекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-