Мін'юст очікує  від ЄСПЛ графік розгляду позовів України до Росії щодо окупації

Мін'юст очікує від ЄСПЛ графік розгляду позовів України до Росії щодо окупації

Укрінформ
У Мін'юсті очікують, що Європейський суд з прав людини вже в цьому році визначиться з процесуальним графіком розгляду позовів щодо окупації Росією Криму та розв'язання конфлікту на сході України.

Про це сказав міністр юстиції України Павло Петренко журналістам перед початком засідання колегії Мін'юсту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі ми передали по двох великих справах наші юридичні позиції. Це справа по Криму: анексія Криму, порушення прав людини, вбивства, викрадення і втрата майна українськими громадянами на території Криму. Друга велика справа - це перші найбільш гарячі події на Донбасі. І ми так само подали юридичну позицію з доказами і показами свідків. В кінці минулого року і в поточному році ми вже звернулися до Європейського суду вчергове з проханням, щоб вони визначили процесуальний графік розгляду цих справ. Наскільки мені відомо, зараз це питання знаходиться на розгляді в ЄСПЛ. Ми очікуємо, що такий графік буде визначений в цьому році: як будуть допитуватися свідки, чи вони будуть допитуватися на території України відповідною колегією суддів, яка сюди приїде, чи буде організований допит свідків безпосередньо в Страсбурзі, як будуть досліджуватися докази", - пояснив Петренко.

Читайте також: Хіматака та анексія Криму: президент ПАРЄ відповів на запитання щодо дій Росії

Він додав, що після того, як ЄСПЛ визначиться з процесуальним графіком розгляду цих справ, Мін'юст зможе спрогнозувати, коли орієнтовно будуть винесені кінцеві рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-