Держзрада Януковича: суд перенесли, адвокати роз'їхалися по відрядженнях

Держзрада Януковича: суд перенесли, адвокати роз'їхалися по відрядженнях

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва переніс засідання з розгляду справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді на 4 квітня на 10.00.

Про це оголосив у вівторок, 27 березня, головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, на початку засідання Дев'ятко зачитав заяву адвокатів Януковича, у якій ті інформують суд, що цього тижня вони перебуватимуть у відрядженнях у інших країнах.

Прокурор ГПУ Руслан Кравченко просив суд оголосити адвокатам попередження "за неповагу до суду".

Суддя зазначив, що таким чином адвокати екс-президента пропустять вже 11 судових засідань.

"Разом з тим, задля забезпечення права на захист обвинуваченого Януковича суд вчергове вимушений оголосити перерву до 4 квітня на 10.00", - сказав Дев'ятко.

Читайте також: СБУ відкрила справу про держзраду Портнова

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Суд вже завершив допит свідків у справі проти Януковича з боку обвинувачення і перейшов до допиту свідків захисту. Зокрема, вже допитано екс-главу МЗС України Леоніда Кожару, співробітника Украероруху Андрія Черткова та кримчанку Медієву, яка була учасницею так званого "антимайдану". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-