Порошенко: Вдячний США за збільшення видатків на підтримку України

Порошенко: Вдячний США за збільшення видатків на підтримку України

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко висловив вдячність президенту Сполучених Штатів Дональду Трампу і Конгресу США за підтримку бюджетного закону, який передбачає збільшення видатків на підтримку України на 2018 рік.

Про це Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook.

"Вдячний президенту Дональду Трампу та Конгресу США за підтримку бюджетного закону, який передбачає збільшення видатків на підтримку України на 2018 рік, підтверджуючи лідируючу роль Сполучених Штатів у захисті ключових принципів свободи та демократії", - зазначив Президент.

Він також підкреслив, що даний крок є реальною практичною допомогою у зміцненні оборонного потенціалу України.

"Це не лише потужний і вчасний сигнал, який вкотре засвідчив незмінну двопартійну підтримку поступу України шляхом демократичних змін, а й реальна практична допомога зі зміцнення оборонного потенціалу нашої держави, коли Український народ захищає свою землю та свою незалежність", - написав Порошенко.

Він також додав: "Найефективніший спосіб зупинити агресора – це запевнення його у готовності до гідної оборони та до відсічі будь-якого нападу. Як і послідовна позиція надійних союзників – це невидимий щит, який зменшує апетити агресора".

Читайте також: Трамп підписав бюджет США із $620 мільйонами для України

Як повідомляв Укрінформ, в п'ятницю, 23 березня, президент США Дональд Трамп підписав закон про бюджетне фінансування США на 2018 рік розміром $1,3 трлн, який передбачає загальний обсяг допомоги Україні в розмірі 620,7 млн дол. Документ ухвалює виділення $420,7 млн допомоги США по лінії Державного департаменту, а також $200 млн – в межах фінансування Пентагону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-