Трамп підписав бюджет США із $620 мільйонами для України

Трамп підписав бюджет США із $620 мільйонами для України

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп підписав закон про бюджетне фінансування США розміром $1,3 трлн, який також передбачає чималу допомогу Україні, попри заяву, яку він зробив кількома годинами раніше, що накладе вето на документ.

Церемонія підписання відбулася в п'ятницю в Білому домі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Таким чином, Конгрес США і глава Білого дому уникнули повторення урядового "шатдауну", який міг настати в черговий раз через відсутність затвердженого бюджету для країни на поточний фінансовий рік.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні нижня Палата Конгресу США, а потім Сенат схвалили законопроект про бюджетні асигнування на 2018 рік, який передбачає загальний обсяг допомоги Україні в розмірі 620,7 млн дол. Документ ухвалює виділення $420,7 млн допомоги США по лінії Державного департаменту, а також $200 млн – в межах фінансування Пентагону.

Ще зранку п'ятниці президент США заявив, що має намір ветувати законопроект через недостатнє виділення коштів на його ініціативи.

Читайте також: Трамп може ветувати закон із $620 мільйонами допомоги Україні

"Я розглядаю можливість ветувати законопроект про бюджетні асигнування на 2018 рік через те, що понад 800 тис. учасників емігрантської програми DACA повністю були забуті демократами (навіть не вказані у законопроекті), і через стіну на кордоні, яка необхідна для національної безпеки й не повністю профінансована", - написав Трамп у Твіттері.

Нинішній бюджетний рік розпочався ще 1 жовтня 2017 року. Впродовж цього часу фінансування державних установ США відбувалося за розрахунками бюджету минулого року.

Фото: SAUL LOEB/AFP/GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-