Савченко передумала віддавати Зірку Героя

Савченко передумала віддавати Зірку Героя

Фото
Укрінформ
Народний депутат Надія Савченко не має наміру відмовлятися від звання Героя України.

Про це вона заявила під час засідання Верховної Ради у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Депутат вийшла до парламентської трибуни з посвідченням народного депутата та нагородними атрибутами і сказала: "Оце - Зірка Героя України. Ви зараз кричите "ганьба" Зірці Героя України. Її має дуже багато українців. А оце - депутатське посвідчення, депутатський мандат. Що дорожче? Що варто зрадити першим - покласти мандат і піти з політики, щоб ви були щасливі, чи відмовитися від Зірки Героя, як багато хто хоче?.. То питання, чи варто зрадити Україну, віддавши Зірку? Ні, не зраджу. Це звання дається непросто, дається кров'ю багатьом людям. Я доводила у московських в'язницях зовнішньому ворогу, хто такий Герой України, - доведу і вам, внутрішнім ворогам".

Кількома днями раніше у програмі "Право на владу" Савченко заявляла, що готова повернути нагороду Петру Порошенку. 

"З задоволенням віддам Зірку Петру Порошенку", - сказала тоді Савченко.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту 22 березня визнав законними, достатніми та обгрунтованими усі три подання Генеральної прокуратури щодо народного депутата Надії Савченко - про притягнення її до кримінальної відповідальності, затримання й арешт.

Читайте також: Генпрокурор про плани Савченко: не військовий заколот, а терористичний переворот

Генеральний прокурор Юрій Луценко 15 березня у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що Савченко особисто планувала теракт у ВР. Того ж дня він направив до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт народного депутата Савченко.

Сама Савченко на засіданні Регламентного комітету назвала жартом підготовку нею плану теракту у парламенті.

Фото Володимира Тарасова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-