Україна представить в Копенгагені повний порядок денний реформ - міністр

Україна представить в Копенгагені повний порядок денний реформ - міністр

Фото
Укрінформ
Під час щорічної конференції з українських реформ в Копенгагені буде представлена вичерпний порядок денний, і Київ сподівається на відкритий діалог із західними партнерами.

Про це заявив міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко, який узяв участь у дискусії "Стабільність і реформи в Україні", яка відбулася у Берліні в рамках Українського тижня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Готуємо порядок денний реформ до червня; ми хочемо донести конкретні досягнення і успіхи України... Є проблеми, виклики, але відвертий і взаємовигідний діалог з ЄС потрібний", - заявив Саєнко.

Він нагадав, що у 2017 була створена відкрита платформа - Конференція з реформ, яка пройшла влітку в Лондоні, а нещодавно проміжний захід було організовано в Києві; 27 червня конференцію буде приймати Копенгаген.

Панельна дискусія "Стабільність та реформи в Україні" у Берліні / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

"Ми умисно створили такий прозорий інструмент і можемо проводити відкритий, відвертий діалог з міжнародними партнерами, громадянським суспільством, з парламентарями, щоб не було спекуляцій про те, йдуть реформи або ні", - підкреслив Саєнко, додавши, що надто багато людей як всередині країни, так і за кордоном не зацікавлені в тому, щоб Україна була успішною.

Міністр визнав, що реформи не стали доки безповоротними. Він висловився на підтримку принципу надання міжнародної допомоги у міру просування реформ в країні.

В той же час Саєнко вважає, що після виборів наступного року частка популістів в органах державної влади збільшиться. "Тому так важливо по максимуму використати цей рік і зробити все із запланованого", - підкреслив він.

Читайте також: Україна і ЄС обговорюють деталі чергового траншу макрофінансової допомоги ЄС - міністр

Також чиновник вважає важливим налагоджувати систему комунікацій з громадянами: уряд, держінститути повинні роз'яснювати людям, що робиться, навіщо, яким і коли буде результат. "Потрібно робити речі, які поліпшать життя людей вже сьогодні, завтра, оскільки проблема малих зарплат, нерозуміння, коли буде завершено конфлікт на сході, грають на руку популістам", - упевнений член уряду.

Саєнко сказав, що владі доводиться балансувати, щоб мати можливість проводити хворобливі структурні реформи і в тож же час не втратити підтримку суспільства, і з цих питань Київ знаходиться в постійній дискусії із західними партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-