Україна і ЄС обговорюють деталі чергового траншу макрофінансової допомоги ЄС - міністр

Україна і ЄС обговорюють деталі чергового траншу макрофінансової допомоги ЄС - міністр

Фото
Укрінформ
Київ і Брюссель наразі обговорюють деталі та умови надання Україні чергового пакету макрофінансової допомоги.

Це Укрінформу підтвердив міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко, який взяв участь у проходять в Берліні заходах в рамках Українського тижня провів ряд зустрічей з німецькими політиками.

«ЄС оголосив нову макрофінансову допомогу в розмірі 1 млрд євро. Зараз ми дискутуємо щодо індикаторів, яких необхідно досягти, якою повинна бути Дорожня карта, щоб отримати цю допомогу, часу одержання, етапів», - сказав Саєнко.

Читайте також: Саєнко запросив німців інвестувати в Україну

Він переконаний, що цілі і завдання, які визначить європейська сторона, будуть прийнятними.

Сам пакет макрофінансової допомоги ЄС Україні у розмірі 1,8 млрд євро, був схвалений ще в 2015 році. Два транші були надані, а третій виплачено не було, оскільки Київ не виконав умови Брюсселя. Про намір виділити черговий 1 млрд євро 12 березня в Києві оголосила Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні.

При цьому український міністр підкреслив, що Україна проводить реформи, в першу чергу, не для того, щоб отримати допомогу, не тому, що цього вимагають наші європейські партнери.

«Це дуже важливо для нас, для країни, щоб стати успішними. Боротьба з корупцією, розвиток економіки – це наше завдання, те, що ми повинні робити, незважаючи на те, запишуть нам в меморандум якусь чергову допомогу чи ні», - підкреслив чиновник.

Він зазначив, що цей рік буде складним, тривалим. Але висловив надію, що з боку ЄС у співпраці не буде ніяких пауз, а українська сторона намагатиметься ще більше прискорити процес реформ.

«Україна буде робити по максимуму все, щоб стати успішною, тому що успішна Україна, багата, європейська - повинна бути нашою потужною відповіддю російській агресії», - заявив міністр.

Читайте також: Кабмін запустив Раду інновацій — для взаємодії з бізнесом та науковцями

Чиновник визнав, що у нас «досить маленьке вікно можливостей і часу для того, щоб стати успішними». За його словами, німецькі колеги підтвердили, що часу на вичікування зовсім немає і треба використовувати його (до виборів) по максимуму.

У Берліні, де він перебуває з візитом 20-22 березня, Саєнко провів зустрічі в Бундестазі, в ряді міністерств, взяв участь в українсько-німецькій конференції «Можливості фінансування в Україні - Quo Vadis» і в дискусії «Стабільність і реформи в Україні».

Заходи в рамках Українського тижня свідчать, за його словами, розмови про те, що Україна зупинилася на шляху реформ або, більше того, «провалилася», не відповідають дійсності.

«Ми почули потужну підтримку з боку МЗС, представників парламенту, експертних організацій. Україна стоїть на шляху реформ, вона прихильна до реформ», - підкреслив Саєнко.

Нагадаємо: з 18 по 23 березня 2018 року в німецькій столиці в рамках «Тижня України» проходять інформаційні та культурні заходи, організаторами яких виступають GIZ, Німецько-український форум, Посольство України у Федеративній Республіці Німеччина, Німецько-українська промислово-торгова палата, а також Інститут європейської політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-