Саєнко запросив німців інвестувати в Україну

Саєнко запросив німців інвестувати в Україну

Фото
Укрінформ
Україна досягла значних успіхів у просуванні  реформ і боротьбі з корупцією, що дає підстави сподіватися на прихід зарубіжних інвесторів.

Про це розповів міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко в Берліні на конференції "Фінансові можливості в Україні – Quo Vidis?", повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Україна – держава можливостей... Наше завдання – зробити все, щоб інвестиції заходили в Україну", - запевнив Саєнко.

Окрему увагу він приділив питанню боротьби з корупцією, яка дуже турбує західних партнерів. "Україна затвердила і створила всю антикорупційну  інфраструктуру, необхідну для боротьби з корупцією. Залишалося лише одне питання – справедливого судочинства", - запевнив міністр КМ, додавши, що очікується прийняття в цілому закону про антикорупційний суд.

Він навів дані опитування, згідно з яким, 68 німецьких компаній висловили наміри продовжувати вкладати в українську економіку, близько 78% бачать передумови для зростання свого бізнесу. За словами урядовця, вселяють оптимізм темпи зростання двосторонньої торгівлі – 27% за 2017 рік. 

Читайте також: Порошенко запрошує бізнес Кувейту до приватизації й обіцяє захист інвестицій

Чиновник висловив упевненість у тому, що національна економіка може демонструвати не 2-3 відсотки зростання, а 5-7.

Голова Німецько-Українського форуму Райнар Лінднер у цілому поділяє оптимізм представника українського уряду та погоджується, що залучення інвестицій в українську економіку є критично важливим. Він висловив сподівання на зрушення у виконанні Мінських домовленостей, що позитивно вплине на настрої потенційних капіталовкладників.

Лінднер назвав сектори української економіки, які стануть локомотивами зростання ближчими роками: автомобільна, аграрна, послуги. Сферами, в які будуть вкладатися кошти, стане також інфраструктура. "Ми хочемо показати, що Україна стоїть на шляху економічного оздоровлення", - сформулював він завдання Форуму. 

Фото: Ольга Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-