Порошенко запрошує бізнес Кувейту до приватизації й обіцяє захист інвестицій

Порошенко запрошує бізнес Кувейту до приватизації й обіцяє захист інвестицій

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко обіцяє, що Україна, яка прагне залучати більше кувейтських інвестицій у свою економіку, всіляко сприятиме їх захисту.

Про це він заявив у інтерв'ю голові правління, генеральному директору Кувейтського інформаційного агентства (КУНА) шейху Мубараку Ас-Сабаху, переклад якого публікує Укрінформ.

"Створення сприятливого інвестиційного клімату, належних умов для підприємницької діяльності є одним із моїх ключових пріоритетів... З 2003 року між нашими країнами діє двостороння Угода про сприяння та взаємний захист інвестицій. Цей документ має на меті саме дати інвесторам упевненість у їх захищеності на ринках обох держав. І ми вважаємо, що це гарна основа для розвитку плідної взаємодії в інвестиційній сфері. Ми прекрасно розуміємо, що для інвесторів головне - це стабільність, передбачуваність, безпека, упевненість у рівних правилах гри для всіх", - підкреслив Порошенко.

Він уточнив, що це включає і справедливу та незалежну систему правосуддя, а також нагадав, що ним була ініційована всеохопна судова реформа, яка, зокрема, спрямована на те, щоб усі учасники ринку перебували в однакових прозорих і справедливих умовах.

"На сьогодні на прозорих умовах сформовано новий Верховний Суд України. Поступово відновлюється довіра до судової гілки влади", - сказав Президент.

Порошенко поінформував також, що протягом останніх років в Україні створено дієву антикорупційну систему.

"На сьогодні успішно діють та співпрацюють різні антикорупційні інституції, Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура, Національне агентство з питань запобігання корупції та інші. На порядку денному - формування заключної ланки антикорупційної інфраструктури - створення та запуск Антикорупційного суду. Відповідний законопроект, який я вніс, уже був проголосований у першому читанні, і я вірю, що найближчим часом він буде прийнятий. Боротьба з корупцією є незмінним пріоритетом моєї політики", - запевнив він.

За його словами, наступним питанням є забезпечення коректної роботи правоохоронних органів.

Читайте також: Порошенко сподівається, що Кувейт інвестує у девелоперські проекти України

"На початку минулого року під час чергової зустрічі з бізнесом ми обговорювали питання необхідності припинення практики проведення необгрунтованих і незаконних обшуків. І вже в грудні запрацював новий закон, який обмежив можливості для неправомірного втручання силових структур у справи бізнесу", - сказав Порошенко.

Президент додав також, що в цьому році буде запущено масштабну програму приватизації.

"Привабливою для іноземних інвесторів має стати можливість, яку ми надаємо, оплати покупцями-нерезидентами України за об'єкт приватизації у вільно конвертованій валюті. На запит потенційного покупця-інвестора у договорі купівлі-продажу об'єкта великої приватизації може бути визначено, що договір регулюється правом Англії або Уельсу. Ця можливість існуватиме до 2021 року", - сказав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-